SSL-sertifikaatista on kohistu viime aikoina, eikä syyttä. Google ja pian myös esim. Firefox näyttää osoiterivillä harmaata info-pallukkaa tai jopa estää suurieleisesti punaisilla varoituksilla siirtymästä sivustolle, jos SSL-sertifikaatti puuttuu. Sertifikaatin omaavat sivut saavat osakseen vihreää väriä. SSL-suojatun sivuston tunnistaa osoitteen https-alusta (vs. http) sekä osoiteriville ilmestyvästä lukon kuvasta. Varmuuden välttämiseksi lukon perässä lukee vielä vihreällä sana Turvallinen. Yksinkertaistettuna SSL-suojaus mahdollistaa salatun tiedonkulun.

Lisätietoa SSL-suojauksesta voit lukea Viestintäviraston sivulta.

Onko SSL-sertifikaatti pakollinen?

Kyllä se pikkuhiljaa alkaa olemaan. Etenkin, jos sivuillasi edellytetään kirjautumaan palveluun tai kysytään asiakkaan maksutietoja, on sertifikaatti hyvä olla. Netin käyttäjät tiedostavat asian entistä paremmin ja on harmi, jos joku “kääntyy kannoillaan” huomatessaan, että sivuasi ei ole suojattu.

Paljonko SSL-sertifikaatti maksaa?

Hintahaarukka on laaja ja se johtuu sertifikaattien tasoista. Perussivuille riittää ilmainen sertifikaatti, mutta jos kyseessä on esim. verkkokauppa, suositellaan järeämmän eli maksullisen sertifikaatin ottamista. Hinnat vaihtelevat välillä 0-250 €/vuosi. Lisäksi kuluja voi tulla palveluntarjoajasi kuukausimaksusta, sillä jotkut webhotelleja tarjoavat tahot laskuttavat extraa SSL-sertifikaatin mahdollistamisesta.